BY ROSENGRIP

Barnmat – Fisk

Torsken kan man byta ut mot lax om man vill ,
och potatisen mot ris

 
8 potatisar
8 morötter 
3 tomater
1 dl finhackad färsk dill
1-2 dl vattten från ångkoket
8 tsk rapsolja
400 g torsk

Jag skalar potatis och morötter som jag sköljer noggrant och skär i bitar. Sköljer tomaterna och hackar dem. Sköljer torsken och skär den i bitar. Sedan ångkokar jag allt för sig eftersom alla råvaror blir färdiga olika fort och jag vill inte överkoka något då näringen försvinner. Tomaterna lägger jag på en bit aluminiumfolié när jag ångkokar dem. Sedan blandar jag allt i en bunke och tillsätter mellan 8-10 tsk rapsolja och 1-2 dl vatten från ångkoket. Sedan kryddar jag med det som finns hemma t ex lite peppar, timjan, basilika eller någon annan örtkrydda. Den här gången hackade jag lite färsk dill och kryddade med. Kryddor går jätte bra i barnmat men kolla innehållsförteckningarna då blandningar oftast innehåller salt. Jag mosar allt med en stavmixer och portionerar i matlådor och i barnmatsburkar som jag sedan fryser in när maten har svalnat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats