Köttfärslimpa:
500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 ägg
1,5 tsk salt
2 msk riven gul lök
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt det svälla. Blanda ner fond, senap, lök, ägg, salt och peppar. Rör ner köttfärsen sist och blanda ordentligt. Forma till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Stek i ugnen i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 68°.
Svampsås:
6-8 champinjoner
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 msk vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa peppar
Stek champinjonerna i smör tills all vätska har försvunnit. Vispa ihop grädde mjölk, fond och vetemjöl i en bunke. Blanda ner med champinjonerna och låt det koka upp. Smaka av med salt & peppar.
Vi åt limpan självklart med kokt potatis & lingonsylt, precis som det ska vara…