Älska risotto, älska kantareller och älska halloumi, vilken kombo!
.
250 g kantareller
2 st charlottenlök
4 dl avorioris
2 dl vitt vin
1.5 msk kantarellfond
4 dl vatten till fonden
1 dl vatten
2 dl riven parmesan
1.5 msk smör
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
färsk persilja
halloumi
.
Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset utan att det bränns vid. Häll ner vinet och låt koka samman på svag värme. Blanda fonden med vatten och häll ner. Låt det koka på svag värme tills vätskan har kokat in. Tillsätt ytterligare vatten, parmesanost och smör. Låt stå på svag värme tills riset är färdigt. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Stek kantarellerna och krydda med lite salt och peppar. Blanda ner svampen i risotton tillsammans med en näve hackad persilja. Skiva halloumi och stek i en torr stekpanna ca 1-1.5 minut på vardera sida.