BY ROSENGRIP

Äppelbullar med tosca

Vilken fantastisk dag det var igår men mer om det sen för det är full rulle här hemma. Det har väl inte undgått någon att det är Kanelbullens dag denna söndag? Ut och köp färska kanelbullar eller baka hemma med kidsen. Vi åt en varsin till frukost så nu är man lagom nöjd. Jag ska iväg på ett roligt event vid tre tiden så jag ska lägga på ett kol.

IMG_2070

.

Bullar

50 g jäst

4 dl mjölk

1 dl socker

150 g smör

1 ägg

12-13 dl vetemjöl

Fyllning

3-4 äpplen

100 g smör

1 msk kanel

1 dl socker

200 g mandelmassa

Tosca

150 g mandelspån

100 g smör

1 dl socker

1 msk mjöl

3 msk grädde

(kan behövas dubbelsats)

.

Gör så här:

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. Blanda ner socker, ägg och smör. Vispa ihop allt och tillsätt mjölet lite i taget. När degen är smidig låt den jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

Fyllning:

Skala och riv äpplena. Riv mandelmassa och blanda ner tillsammans med smör, kanel och socker. Kavla ut degen och bre ut fyllningen. Rulla ihop degen så att den blir avlång och skär sedan i bitar ca 1 cm tjocka. Lägg bitarna på en smord plåt eller i bullformar och låt jäsa under bakduk ca 60 minuter. Sätt ugnen på ca 200°.

Tosca:

Koka upp smör, socker, mjöl och grädde under omrörning. Blanda ner mandelspån och låt puttra en minut. Bre över toscan över bullarna och grädda ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin färg.

IMG_2064

litet tips till dagens bak kanske? Så försvinnande goda!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats