Titta vilket härlig bud !
Quorn håller på och lanserar sina första veganska produkter, nämligen Nuggets och Schnitzel.
Vilken fantastisk nyhet och den ska uppmärksammas inför World Vegan Day den 1 november.
Veganskt är inte längre något som bara en liten grupp människor efterfrågar
Ugnsrostade rotfrukter
1 rödbeta
1 morot
1 palsternacka
grönsaken som ser ut som rödbeta med ränder har jag ingen om vad den heter
olivolja
flingsalt
.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva dina rotfrukter. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
Coleslaw
3 dl skivad rödkål
1 riven morot
1 dl vegansk majonnäs
1 msk vit vinäger
1 tsk socker
salt & peppar
.
Blanda kål och morötter. Blanda vinäger och socker tills sockret löst upp sig. Blanda ner majonnäsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner såsen över kålblandningen och rör om ordentligt. Ställ kallt!
Het Guacamole
2 st avokado
1 st tomat
1 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
salt, svartpeppar och paprikapulver
.
Mosa avokadon. Kärna ur och hacka tomaten fint. Dela chilin och kärna ur den. Hacka fint och blanda med avokado och tomat. Pressa vitlöken och blanda ner tillsammans med citronen. Smaka av med kryddorna.
Quorn Schnitzel med bakad sötpotatis
Sätt ugnen på 200° och baka potatisen i ca 1 timme eller tills den är färdig. Skär ett snitt i den och fyll med guacamole. Tillaga Schnitzeln enligt anvisning och servera med tillbehören.
Jag åt upp allt på tallriken!
Ser jättegott ut, måste hålla utkik i butikerna 🙂
Muuums! Polkabetor är det 😀
Härliga bilder. 🙂 <3