BY ROSENGRIP

Mjölkchokladtårta

400 g mandelmassa


1 st ägg


3 st äggvitor

4 msk kakao


rivet skal av 1 st apelsin

5 dl vispgrädde

300 g mjölkchoklad


3 st äggulor

hallon

hyvlad hallon choklad

Riv mandelmassan och blanda med ett ägg och lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min på 175° och låt kakan svalna sedan. Smält chokladen och vispa grädden. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda chokladen med hälften utav grädden, vänd ner resten utav grädden. Häll blandningen över kakan och täck med plast. Låt sedan stå i frysen i minst 4 timmar. Ta ut kakan 30 minuter innan servering och dekorera med hallon och hyvlad choklad.

Den här tårtan är en utav dem godaste bakverken jag har ätit! Ni måste testa!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats