Bakom lucka 8 har vi en perfekt le chicken ala julig
.
1 äpple
1 gul lök
4 torkade fikon
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 hel kyckling
salt och peppar
.
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar. Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda den runt om med salt och peppar och även inuti. Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind gärna upp den med steksnöre. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 20 minuter eller tills den får fin färg. Sänk sedan ugnsvärmen till 150°C och låt den steka ytterligare ca 1 1/2 timme eller tills innertemperaturen är 82˚C i lårvecket.
Klipp bort ev. steksnöre och skär kycklingen i bitar.