Bakom lucka 15 hittar vi Adrians goda Saffransbullar med mandelmassefyllning. Vi bakar inte med Kesella för det är bara en myt att degen blir saftigare 😉
.
1 g saffran
50 g jäst
5 dl mjölk
16-17 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk salt
150 g smör
.
200 g mandelmassa
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör
1 msk vatten
.
1 uppvispat ägg till pensling
pärlsocker
.
Värm mjölken till fingervärme och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt, saffran och vetemjöl. Knåda till en fin deg i maskin ca 15 minuter. Ställ in bunken i kylen och låt degen vila. Riv mandelmassan och vispa ihop med socker, vaniljsocker, smör och vatten. Dela degen i två bitar och kavla ut till två stora rektanglar. Bre fyllningen på dom och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa ca 1 timme. Grädda i 10 minuter på 225°. Pensla bullarna med ägget och strö över pärlsocker.