BY ROSENGRIP

Godaste Kåldolmarna

Man får inte säga att man inte gillar Kåldolmar om man inte har provat! Det är riktigt gott och här har du mitt bästa recept!

IMG_2350

.

Litet kålhuvud

500 g köttfärs

1 st kokt, kall och mosad potatis

1 st gul lök

2 st ägg

1 dl grädde

1 dl mjölk

1 tsk salt

2 krm peppar

sirap

smör

Sätt ugnen på 200°. Skär ut mittendelen från kålhuvudet och koka hela i en kastrull. Plocka bort bladen var efter dem lossnar och var försiktig så att dem inte blir överkokta och mjuka. Du kommer behöva mellan 10-15 blad. Hacka resterande kålrester och löken. Stek mjukt i smör. Blanda köttfärs, ägg, potatis, grädde, mjölk, lök och kålrester i en skål. Krydda med salt & peppar. Lägg ut bladen och fördela färsen jämt. Vik in kanterna och rulla ihop. Bryn ovansidan i smör. Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform och ringla över sirap. Stek i ugnen ca 30 minuter.

IMG_2307

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats