Man får inte säga att man inte gillar Kåldolmar om man inte har provat! Det är riktigt gott och här har du mitt bästa recept!
.
Litet kålhuvud
500 g köttfärs
1 st kokt, kall och mosad potatis
1 st gul lök
2 st ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
sirap
smör
Sätt ugnen på 200°. Skär ut mittendelen från kålhuvudet och koka hela i en kastrull. Plocka bort bladen var efter dem lossnar och var försiktig så att dem inte blir överkokta och mjuka. Du kommer behöva mellan 10-15 blad. Hacka resterande kålrester och löken. Stek mjukt i smör. Blanda köttfärs, ägg, potatis, grädde, mjölk, lök och kålrester i en skål. Krydda med salt & peppar. Lägg ut bladen och fördela färsen jämt. Vik in kanterna och rulla ihop. Bryn ovansidan i smör. Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform och ringla över sirap. Stek i ugnen ca 30 minuter.