BY ROSENGRIP

Kycklingpaj

Här kommer receptet på den populära kycklingpajen som jag gjorde till Adrians kalas. Går utmärkt att göra några dagar innan och frysa in. Tina i kylskåp en dag innan och sen är det bara att värma på.

Ingredienser 

Pajdeg

Smör 125 g

Vetemjöl 3 dl

Vatten 3 msk

Smet

Ägg 3 st

Riven ost 3 dl

Mjölk 2 dl

Vispgrädde 1 dl

Salt 1 tsk

Fyllning

Kyckling, man kan antingen ta filé, lår eller färdiggrillad  (jag använde 1 st kycklingfilé och 1 st kycklinglår)

Lök 1 st

Paprika 1 st

Champinjoner 3 st

Hackad färsk persilja 2 msk

Vitlök 1 st

Körsbärstomater 4 – 6 st

Salt & peppar

Gör så här:

Grilla kycklingen i ugnen eller stek den om den inte är färdig. Hacka smör i tärningar och nyp ihop tillsammans med smöret. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och låt den sedan vila 30 min i kylskåpet. Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Hacka lök, vitlök, paprika och champinjoner. Stek i en stekpanna tills allt blir mjukt och blanda sedan ner kyckling, persilja, hälften av cocktailtomaterna (dela dem i två), salt och peppar. Blanda ihop äggsmeten i en bunke och blanda ner fyllningen. Häll sedan ner allt i det förgräddade pajskalet och toppa med resterande cocktailtomater. Täck pajen med folie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare i ca 10-15 minuter. När äggsmeten har stannat och pajen har fått en fin färg är den klar.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats