Här kommer receptet på den populära kycklingpajen som jag gjorde till Adrians kalas. Går utmärkt att göra några dagar innan och frysa in. Tina i kylskåp en dag innan och sen är det bara att värma på.
Ingredienser
Pajdeg
Smör 125 g
Vetemjöl 3 dl
Vatten 3 msk
Smet
Ägg 3 st
Riven ost 3 dl
Mjölk 2 dl
Vispgrädde 1 dl
Salt 1 tsk
Fyllning
Kyckling, man kan antingen ta filé, lår eller färdiggrillad (jag använde 1 st kycklingfilé och 1 st kycklinglår)
Lök 1 st
Paprika 1 st
Champinjoner 3 st
Hackad färsk persilja 2 msk
Vitlök 1 st
Körsbärstomater 4 – 6 st
Salt & peppar
Gör så här:
Grilla kycklingen i ugnen eller stek den om den inte är färdig. Hacka smör i tärningar och nyp ihop tillsammans med smöret. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och låt den sedan vila 30 min i kylskåpet. Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Hacka lök, vitlök, paprika och champinjoner. Stek i en stekpanna tills allt blir mjukt och blanda sedan ner kyckling, persilja, hälften av cocktailtomaterna (dela dem i två), salt och peppar. Blanda ihop äggsmeten i en bunke och blanda ner fyllningen. Häll sedan ner allt i det förgräddade pajskalet och toppa med resterande cocktailtomater. Täck pajen med folie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare i ca 10-15 minuter. När äggsmeten har stannat och pajen har fått en fin färg är den klar.