Botten:
100 g riven grana padano
4 ägg
0.75 dl grädde
2 msk fiberhusk
Salt
Tomatsås:
1 pkt passerade tomater
oregano
salt
Peppar
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, grädde, salt och fiberhusk. Blanda ner osten och låt svälla i fem minuter. Fördela degen över en plåt med bakplåtspapper på. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan man förbereda fyllningen man ska ha på pizzan samt tomatsåsen. Vi tog ett pkt passerade tomater (utan socker) och kryddade såsen med oregano, salt och peppar. Lägg fyllningen på pizzan och höj temeperaturen till 250°. Grädda i ugnen tills osten har smällt och allt har fått en fin färg (tar ca 10 min). På vår pizza hade vi halva med champinjoner, tonfisk och räkor, den andra halvan hade vi parmaskinka och ruccola på. Verkligen super gott! Mycket godare än vanlig pizzadeg. Receptet hittade jag inne hos Åse.
Hej!
Du har inget recept på vanlig pizza i långpanna i ugn? Har dessvärre ingen aning om vad grana padano o fiberhusk är för något. Har kollat med en snubbe som bakar pizza o det vanligaste är väl vanligt vetemjöl!??
Mvh,
videofotografen
Hej, inte än tyvärr men det kommer längre fram. Fiberhusk används istället för mjöl. Det här är en glutenfri pizza och Grana padano är parmesanost. Fiberhusk finns att köpa bland vetemjöls hyllorna. 🙂