BY ROSENGRIP

Köttfärspaj

Ingredienser 

Pajdeg

Smör 125 g

Vetemjöl 3 dl

Vatten 3 msk

Smet

Ägg 3 st

Riven ost 3 dl

Mjölk 1.5 dl

Vispgrädde 1.5 dl

Salt 1 tsk

Fyllning

300g köttfärs

Lök 1 st

Paprika 1 st

Champinjoner 3 st

Hackad färsk persilja 2 msk

Vitlök 1 st

Salt & peppar

Gör så här:

Hacka smör i tärningar och nyp ihop tillsammans med smöret. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och låt den sedan vila 30 min i kylskåpet. Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Stek köttfärsen. Hacka lök, vitlök, paprika och champinjoner. Stek i en stekpanna tills allt blir mjukt och blanda sedan ner köttfärs, persilja, salt och peppar. Blanda ihop äggsmeten i en bunke och blanda ner fyllningen. Häll sedan ner allt i det förgräddade pajskalet. Täck pajen med folie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare i ca 10-15 minuter. När äggsmeten har stannat och pajen har fått en fin färg är den klar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats