Ingredienser
Pajdeg
Smör 125 g
Vetemjöl 3 dl
Vatten 3 msk
Smet
Ägg 3 st
Riven ost 3 dl
Mjölk 1.5 dl
Vispgrädde 1.5 dl
Salt 1 tsk
Fyllning
300g köttfärs
Lök 1 st
Paprika 1 st
Champinjoner 3 st
Hackad färsk persilja 2 msk
Vitlök 1 st
Salt & peppar
Gör så här:
Hacka smör i tärningar och nyp ihop tillsammans med smöret. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och låt den sedan vila 30 min i kylskåpet. Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Stek köttfärsen. Hacka lök, vitlök, paprika och champinjoner. Stek i en stekpanna tills allt blir mjukt och blanda sedan ner köttfärs, persilja, salt och peppar. Blanda ihop äggsmeten i en bunke och blanda ner fyllningen. Häll sedan ner allt i det förgräddade pajskalet. Täck pajen med folie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare i ca 10-15 minuter. När äggsmeten har stannat och pajen har fått en fin färg är den klar.
Härliga recept du lägger upp :=) Trevlig helg
Tack så jätte mycket 🙂 Desamma 🙂