Polsk gulasch
Startar måndagen med ett recept på polsk gulasch denna tråkiga måndag!
En bit nötkött, t ex fransyska
gulasch krydda
1 lök
2 morötter
5-6 champinjoner
1/3 utav en purjolök
2-3 dl grädde (börja med 1 dl och smaka av, häll ner så mycket som du själv tycker är bra)
Skär köttet i lagomstora bitar och bryn i en stekpanna så att det får lite färg. Vispa gulasch kryddan med en liter vatten och koka upp. Skär lök, morötter, champinjoner och purjolök och blanda ner i grytan. Blanda ner köttet och sänk värmen. Sjud i ca två timmar tills köttet är mört. Kolla då och då att det finns tillräckligt med vätska annars tillsätt vatten. Tillsätt grädden och smaka av.
vad e gulash krydda ? å vart finns det ?? har varit sugen på å göra soppan nu ett tag å vill gärna pröva ditt recept
Det är färdig blandade gulasch kryddor, kolla knorr 🙂