Lasagne
ca 9 lasagneplattor
500 g köttfärs
1 st lök
4 st vitlöksklyftor
5 st champinjoner
1 pkt passerade tomater
2 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar
Smör att steka i
ca 7 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 dl smakrik ost
Ost att strö över och varva mellan lagren (jag blandade vanlig ost med riven parmesanost)
Jag brukar alltid krydda med olika kryddor beroende på vad som finns hemma och om jag har lägger jag i sambal olek. Idag kryddde jag med basilika, chilipulver och vitpeppar utöver salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 200 gradr. Stek och fräs hackad vitlök, lök, champinjoner och köttfärs. Tillsätt tomatpuré och passerade tomater. Krydda efter smak och låt det sedan puttra på låg värme en bra stund. Medan köttfärssåsen puttrar gör ostsåsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner vetemjöl lite i taget. Vispa ordentligt så att det inte klumpar sig. Koka sedan upp såsen under omrörning. När den har tjocknat ta bort den från plattan och blanda ner ost. Krydda med salt och eventuellt svartpeppar. Varva sedan köttfärs, ostsås och ost. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Hur många pers är detta recept för?
Med vänlig hälsning,
Sonja Nebi
Det beror på hur mycket alla äter 🙂 men säg 4-6 personer. Kram
tack för snabbt svar 🙂
Hur mycket av de 3 dl blandar du ner i såsen ?
Blandar ner 2-3 dl och har lite extra ost på sidan till gratineringen 🙂 älskar ost nämligen 🙂