Ljus chokladbolls smet
200 g smör
3 dl florsocker
6 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
3 dl kokos
4 msk mjölk
200 g vit choklad
Brun chokladbolls smet
200 g smör
3 dl florsocker
8 dl havregryn
3 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 msk mjölk
200 g mjölk choklad
Mörk chokladbolls smet
200 g smör
3 dl florsocker
6 dl havregryn
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
4 msk svart kaffe
100 g mörk choklad
1 dl kokos
Garnering
100-200 g mjölkchoklad
1 klick smör eller olja
kokos
Ta fram tre plast skålar och gör lika för varje smet separat. Mixa havregrynen i en mixer så att dem blir till smulor. Blanda smör, florsocker och havregryn. Smält chokladen och blanda ner tillsammans med dem andra ingredienserna. Rör om varje smet så att allt blir ordentligt fördelat. Ta fram en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och täck med plastfolié. Lägg plastfolién som ett kors så att alla sidor täcks och låt en bra bit sticka ut över kanterna så att man sedan kan täcka över tårtan. Börja med det lagret du vill och platta till smeten så att det är jämt innan du lägger på nästa. Gör likadant för allihopa och täck sedan över med plastfolién. Låt med fördel stå i kylen över natten. Smält chokladen och blanda ner en klick smör så att chokladen inte blir hård sen när den stelnar på tårtan. Spackla tårtan snabbt och täck med kokos. Här gäller det att vara snabb eftersom mjölkchoklad är lite jobbigt att jobba med när det kommer till spackling utav tårta.
Hej, ska resa med min son på tisdag och såg att du gjort det, kan du berätta hur de va och får man ta med sig barnmat på flyg? Behövdes nått för lock i öronen. Tacksam för svar
svarat i ett inlägg 🙂