BY ROSENGRIP

Torskgratäng

Man kan halvera receptet om man inte vill göra så mycket och tänk på att torsken släpper mycket vatten så den blir lite som en gryta i konsistensen men ack så god! Servera med citron och aioli så blir rätten helt perfekt. Har man inte aioli hemma kan man blanda lite majonnäs med en pressad vitlöksklyfta.

800 g torsk

10 potatisar

1 stor rödlök

0.5 – 1 tsk salt

2 dl creme fraiche

3 dl grädde

4 tsk dijonsenap

Svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva lök och potatis. Börja med att lägga ett lager potatis dvs hälften i en ugnsfast form. Skär torsken i bitar och lägg som nästa lager. Krydda med salt och peppar. Strö över löken och lägg på ett sista lager med potatis. Blanda creme fraiche, grädde och senap. Häll över gratängen och kör in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen har fått en fin färg och potatisen är färdiga.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats