Visste ni att näringsinnehållet i frysta grönsaker är nästan det samma som i färska? Ibland kan frysta till och med vara bättre eftersom dem fryses ner direkt medan färska grönsaker transporteras och ligger i butiken en tid innan dem hamnar på våra tallrikar. Studier har gjorts och det har visats att näringsinnehållet kan sjunka upp till 40% beroende på hur länge dem ligger innan dem hamnar på tallriken. Så med andra ord går det utmärkt att äta och laga mat med frysta grönsaker. Det går snabbt också.
.
1 pkt wokgrönsaker
3 skivor strimlad lövbiff
1 burk kokosmjölk
chiliflingor
Salt
Stekt först grönsakerna en stund och blanda sedan ner lövbiffen. Krydda med salt och chiliflingor. Stek tills du ser att blodet börjar komma ut från köttet (överstek inte för då blir biffen seg) och tillsätt då kokosmjölk och låt puttra i 5-10 minuter.
Skulle du kunna lägga ut lite resept på god mat och julgodis. Superbra blogg, kram
Absolut ! Den 1 december startar julen här på bloggen
Sv:
Hej Daniella,
Jag ger också Michael färskpressat och massa frukt varje dag. Michael ääälskar frukt å får i sig ganska mkt vitaminer. Men barn som går i dagis blir ofta sjuka, hihi. Får räkna med det de här tiderna, men du har rätt: C vitaminer är ju verkligen super! 🙂
Stor kram 🙂
Jag är jätte dålig på att köpa frysta grönsaker! Men du har helt rätt faktiskt! 🙂
kramis