Köttbullar! passar lika bra till middag en vardag som på julbordet.
1 st lök
smör
2 st kokta potatisar
2 st ägg
2 msk dijonsenap
1 tsk strösocker
salt & peppar
800 g blandfärs eller nötfärs
2,5 msk kalvfond
persilja
Skala och hacka löken mycket fint. Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken mjuk på medelvärme utan att den tar färg, ca 5 min. Skala och riv potatisarna fint. Blanda med den stekta löken, ägg, fond, senap, salt, socker, peppar och färs. Blanda om ordentligt, bäst går det med bara händerna. Låt färssmeten stå kallt ca 20 min. Gör några provköttbullar och stek för att kolla att de blir lagom fasta. Blir de för lösa, blanda ner potatismjöl i smeten och prova igen. När färs-smeten är bra, rulla jämna små köttbullar med blöta händer så det inte klibbar och stek i smör.
Du är så duktig Daniella, blir ju sugen på allt du gör hehe 🙂
Linda,
tack fina 🙂