Bakom lucka tio ligger det en riktig julbomb. Julen i en lyxförpackning är denna cheesecake med smak utav både äpplen, pepparkaka och kanel.
Botten
250 g pepparkakor
100 g smält smör
Fyllning
Philadelphia 500 g
creme fraiche 1 dl
socker 1 dl
vaniljsocker 2 tsk
ägg 2 st
Äppelfyllning
äpplen 4-5 styckna beroende på storlek
kanel 1 tsk
socker 2 tsk
Sätt ugnen på 175°. Hacka pepparkakorna till smulor en matberedare eller mixer och blanda med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Skala och riv eller hacka äpplena i små bitar. Blanda med kanel och socker. Bred ut över botten massan. Vispa osten mjuk och fluffig. Rör ner socker, vaniljsocker och crème fraîche. Vispa ner ett ägg i taget. och häll över äppelfyllningen. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter tills kakan har stelnat. Har den inte det låt gräddas ett tag till. Låt svalna och ställ sedan i kylen helst över natten annars går någon timme bra.