Bakom denna luckaq döljer sig en mjukpepparkaka med choklad. Jag har provat mig fram och skapat denna perfekta kaka som innehåller chokladbitar och är perfekt i konsistensen. Den är som bäst om den får stå i kylskåpet en till två dagar. Min står i kylen nu och inväntar julafton. Riktigt nöjd med denna!
2 ägg
2.5 dl socker
4 dl vetemjöl
1.5 tsk bikarbonat
100 g smält smör
1 msk sirap
1.5 dl gräddfil
2 tsk pepparkakskrydda
100 g grov hackad choklad
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, socker och sirap. Blanda dem torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner dem i äggblandningen. Blanda ner smör, gräddfil och chokladen. Häll ner i en smord och bröad form och låt gräddas längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Stjälp sedan upp kakan och låt den stå i kylen.