Det här var vad jag använde när jag lagade mat till svärföräldrarna igår, man kan naturligtvis ha vilka grönsaker man vill eller inga alls så det är en smaksak. Jag använde mycket grönsaker igår så att plåten skulle fyllas ut, dubblade receptet. Dessutom älskar jag alla typer av grönsaker. Det blir godare om man låter allt stå i några timmar eller över natten när allt är färdig blandat men jag hade inte tid igår.
Ingredienser
Kycklingfilé 1 påse/pkt
Champinjoner 6 – 7 st
Lök 1 st
Aubergine 1 st
Små paprikor 3 st
Majskolv 1 st
Tomater 2 st
Hackad persilja 1 dl
Dijonsenap 1 msk
Fond 1 msk
Sambal 1 – 2 tsk
Soya några droppar
Creme fraiche 2 dl
Grädde 3 dl
Salt & peppar
Vetemjöl/Maizena 1 msk
Sky från kycklingen ca 1 – 2 dl
Till maten lagade jag ugnsbakade potatisklyftor, ris på kurdiskt vis och serverade med en fräsch sallad.
Gör så här:
Hacka kyckling, champinjoner, lök, tomater, aubergine, persilja och majskolven. Lägg alltsammans i en stor bunke. Blanda ihop fond, senap, sambal och marinera kyckling och grönsaksblandningen. Skär av locken på paprikorna och fyll dem med lite grönsaker. Lägg allt i en ugnsform och stek i ugnen på 200° i ca 35-40 minuter. Blanda ca 1-2 dl sky, grädde och crème fraiche i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt några droppar soya, salt och peppar. Red såsen med maizena eller vetemjöl, vispa ordentligt när du reder så att det inte blir klumpar. Smaka såsen och tillsätt lite sambal, senap eller fond om en starkare smak önskas. Häll sedan såsen över kycklingen. Jag la över potatishalvorna på kycklingen innan jag hällde på såsen.