Här kommer receptet på den goda kladdkakan som följde med till Uppsala sist. Den fick ett jätte bra betyg utav alla så det vart ett riktigt lyckat recept!
3 ägg
2 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
100 g smör
100 g hackad mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Nutella
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och hacka chokladen. Rör ner chokladen och rör om tills det har smält. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smör och chokladblandningen. Rör ner mjöl och bakpulver försiktigt (vispa ej). Häll ner smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 18 minuter och låt svalna. Bre över nutella och garnera med hallon eller jordgubbar. Mums!
Jag ska testa den igen . Men är det varmluft funktionen du använder eller upp o ner värme? Jag använde upp/ ner värme kanske därför
Den blev så lös .
Jag använder också upp och ner värme 🙂
Hej gjorde denna kladdkaka idag men den var aöladelles lös trots att den var inne ca 25 min. Blir din också så? Lät den svalna en timma när jg skulle bre på nutella så sjönk den eftersom sen var för lös..
Nej min blir inte så 🙁 jätte konstigt. Vispade du tillräckligt länge? Man ska vispa poröst.