BY ROSENGRIP

Äppelkaka med mandel

Här kommer ännu en variant på äppelkaka med mandel och den här blev ännu bättre! Den fick topp betyg i helgen och det bästa med den är att man bara kan byta ut frukten mot något annan. Jag har redan fullt med idéer som jag vill prova.

3-4 äpplen beroende på storlek

kanel

150 g smör

3 dl socker

3 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl hackad mandel

Sätt ugnen på 200°. Skala och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en bunke och strö över lite kanel. Rör om ordentligt. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna lite. Blanda ner socker och rör om. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Blanda ner äggen ett i taget och rör ner hackad mandel. Blanda ner äppelklyftorna i smeten och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 35 minuter eller tills kakan är färdig. Känn med en sticka om du är osäker.

.

Det här är definitivt det bästa receptet på äppelkaka just nu i min receptsamling. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats