Här kommer ännu en variant på äppelkaka med mandel och den här blev ännu bättre! Den fick topp betyg i helgen och det bästa med den är att man bara kan byta ut frukten mot något annan. Jag har redan fullt med idéer som jag vill prova.
3-4 äpplen beroende på storlek
kanel
150 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackad mandel
Sätt ugnen på 200°. Skala och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en bunke och strö över lite kanel. Rör om ordentligt. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna lite. Blanda ner socker och rör om. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Blanda ner äggen ett i taget och rör ner hackad mandel. Blanda ner äppelklyftorna i smeten och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 35 minuter eller tills kakan är färdig. Känn med en sticka om du är osäker.
.
Det här är definitivt det bästa receptet på äppelkaka just nu i min receptsamling.