Rabarberpaj
När vi var på landet plockade jag rabarber och gjorde en ljuvlig rabarberpaj. Här kommer receptet!
.
Fyllning
5-6 rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
0.5 tsk vaniljsocker
1 tsk maizena
0.25 dl farinsocker
Smuldegen
2 dl mjöl
1 dl havregryn
0.5 dl socker
100g smör
1 tsk bakpulver
0.5 msk vaniljsocker
.
Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Skölj och skiva rabarber. Blanda socker, kanel, vaniljsocker, maizena och farinsocker. Blanda ner rabarbern och rör om tills allt är jämt fördelat. Lägg i pajformen. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver & vaniljsocker i en bunke. Tärna smöret och blanda ner. Finfördela med händerna tills degen blir en smulig massa. Strö över rabarber blandningen. Grädda i mitten utav ungen tills pajen har fått en fin gyllene färg.
Ett tips är att ha i grovhackad vit choklad också, blir supergott! 🙂
Tack 🙂 det måste jag prova någon gång