BY ROSENGRIP

Kokoskaka med chokladglasyr

Kaka
3 ägg
4,5 dl socker
2,5 dl mjöl
2,5 dl kokos
150 smält smör
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
150 g mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde

Blanda alla ingredienser utan att använda elvisp. Häll smeten i en smörad och bröad ugnsform. Jag använde kokos istället för ströbröd. Grädda i ca 30 min på 200°. Ta ut kakan och låt den svalna. Hacka chokladen i bitar och koka upp grädden. När grädden kokar ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen. När all choklad har smält häll över kakan och låt den stelna. Man kan förvara den i kylskåpet men ta ut den en lång stund innan den ska serveras då den är annars blir för hård.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats