Kebab
400 g lammfärs
1 ägg
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk kummin
0.5 färsk hackad persilja
0.75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal
2 tsk sumak (rivet citronskal går också bra)
.
Blanda alla ingredienser och om man inte har kryddan sumak hemma kan man som sagt använda sig utav citronskal. Forma färsen till avånga korvar och platta sedan till dom som på bilden nedan. Stek eller grilla antingen i ugn eller i en stekpanna.
Lökblandning
2 st rödlök
1 citron
0.5 dl färsk hackad persilja
1 tsk sumak
.
Skiva löken tunt och pressa över en hel citron. Blanda med persilja och sumak.
Yoghurtsås
2 msk turkisk eller grekisk yoghurt
citron
1 pressad vitlöksklyfta
salt
vatten eller mjölk
.
Blanda yoghurt med vitlök och salt. Pressa över lite citron och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller citronsaft. Späd med lite mjölk eller vatten för en tunnare konsistens. Låt stå i kylen. Coops yoghurt är den godaste jag någonsin smakat!
Klyftpotatis
6-8 st potatisar
olivolja
salt
.
Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Ringla över lite olja och krydda med salt. Blanda allt ordentligt och sätt in i ugnen. Känn med en sticka eller gaffel efter 20 minuter ifall potatisen är färdig. Om inte låt stekas till den är färdig vilket brukar ta 20-25 minuter.
Servera med ett pitabröd och strö över lite färsk persilja
Oh alltså dina recept är verkligen restaurang kvalité! Gjorde dessa idag med nötfärs och dem blev så goda. Tack för att du tar Din tid och lägger ut recept.
Kram
Vad kul att höra! Tack så mycket 🙂 kram
Det där ser supergott ut! Tror du att det funkar lika bra med nötfärs istället för lammfärs?
Det funkar lika bra 🙂 lycka till !