BY ROSENGRIP

Skaldjurspaj

Skaldjursälskare och pajälskare se hit!

Paj deg

3 dl vetemjöl

125 g smör

0.5 tsk salt

3 msk vatten

Fyllning

1 lök

1 dl babyspenat

125 g tillagad lax

100 g räkor

100 g kräftstjärtar

2 msk färsk hackad dill

3 ägg

3 dl creme fraiche

salt & peppar

.

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till paj degen förutom vattnet i en bunke till en gryning massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en fin och smidig deg (det gör man bäst med händerna). Smörj en form med löstagbar kant och tryck ut degen i den. Nagga pajskalet och låt stå i frysen ca 10 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Platta till kanterna försiktigt ifall dom har sjunkit ner med en sked eller med händerna. Hacka löken fint och stek den mjuk i lite smör. Blanda lök, spenat, räkor, kräftor och lax i en bunke. Fördela allt jämt i pajskalet. Blanda crème fraîche, ägg, dill, salt och peppar. Häll över i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har fått en fin färg och ”stannat”.

.

Så gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats