Nu kommer äntligen receptet på Amarula brownies som jag bakade till alla hjärtans dag!
Börja med tryffeln när ni bakar 😉
150 g smör
2.5 dl strösocker
1.5 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl vetemjöl
.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda samman allt och vispa ner ett ägg i taget. Blanda ner vetemjöl. Blanda ihop till en slät smet och fördela i antingen små formar eller i en form som är 20×20 cm. Grädda i 175° mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna, lossa kakan och bred över tryffeln.
Tryffeltoppning
150 g mörk choklad minst 70% kakao
0.5 dl grädde
1 dl Amarula Cream
.
Hacka choklad och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Värm tills chokladen börjar smälta. Tillsätt Amarula Cream och rör tills den är helt slät. Täck med plastfolie och låt stå i rumpstemperatur.