Jätte god och saftig. Går snabbt och enkelt att göra. Ett jätte bra tips om man vill göra något enkelt och kunna bjuda på mycket eftersom det blir en hel del bitar. Låt helst stå i kylen över natten tätt förlusten. Jag tycker den blir mycket saftigare då!
8-10 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
5 ½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
Till äpplena
1 dl socker
1 ½ msk kanel
Skala och skär äpplen i bitar. Lägg bitarna i en plastbunke och häll över kanel och socker. Lägg på ett lock och skaka ordentligt så att allt rörs om. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i äggsmeten och rör om ordentligt. Blanda ner smöret och häll smeten i en långpanna som du har täckt med bakplåtspapper. Strö över frukten och häll över vätskan som är kvar i bunken. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 200°. Känn med en sticka om kakan är färdig.