Här kommer receptet på succén som alla inte fick nog av,
Dumlefluff
.
180 g dumle
3 dl vispgrädde
.
Värm grädden utan att den börjar koka. Hacka dumlen i mindre bitar och rör ner i den varma grädden. Rör runt tills allt har smält och ställ i kylen i minst fem timmar men helst över natten. Vispa upp till en fluff.
Banancupakes
12-14 st
2 ägg
1.5 dl socker
0.5 tsk vaniljpulver
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
150 g smör
4 mogna bananer (2 mosas, 2 skivas)
.
Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och ägg. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och kanel i en bunke. Rör ner i äggsmeten. Smält smöret och mosa två bananer. Blanda ner i smeten. Skiva dom två andra bananerna. Fördela smeten i formar och tryck ner en bananskiva i varje. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
.
Spritsa dumlefluffen på toppen 🙂
Riktigt goda! Mmmm!