BY ROSENGRIP

Banankaka med choklad

75 g smör

2 1/2 dl socker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 bananer

100 g blockchoklad

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Smält smöret i en halvstor gryta och låt det svalna. Rör i socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och rör i gulorna. Mosa bananerna och vänd ner dom. Grovhacka chokladen och blanda det med mjölet och bikarbonaten. Rör i det i smeten. Vispa vitorna hårt och och vänd sist i dom. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i 30-35 min i 175 grader. Den ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats