BY ROSENGRIP

Barnmatrecept – kyckling

Det man ska undvika att ge till barn är

         Salt och saltade livsmedel

         Honung

         Kålrot, rova, spenat, rödbeta och kinakål

När jag gör storkok för några dagar ångkokar jag,

         8 st normalstora potatisar

         8 st normalstora morötter

         8 st broccoli buketter

         400 g kycklingfilé

         8 tsk rapsolja

         1-2 dl vatten från ångkoket

Jag skalar potatis och morötter som jag sköljer noggrant och skär i bitar. Sköljer broccolin (går jätte bra med fryst också eftersom det är samma näringsvärde). Sköljer kycklingfilén och skär den i bitar. Sedan ångkokar jag allt för sig eftersom alla råvaror blir färdiga olika fort och jag vill inte överkoka något då näringen försvinner. Sedan blandar jag allt i en bunke och tillsätter mellan 6-8 tsk rapsolja och 1-2 dl vatten från ångkoket. Sedan kryddar jag med det som finns hemma t ex lite peppar, timjan, basilika eller någon annan örtkrydda. Kryddor går jätte bra i barnmat men kolla innehållsförteckningarna då blandningar oftast innehåller salt. Jag mosar allt med en stavmixer och portionerar i matlådor och i barnmatsburkar som jag sedan fryser in när maten har svalnat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats