BY ROSENGRIP

Bountyrutor

Jag har tittat i recept favorit högen och plockat ut detta recept till er! Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!

Botten

3 ägg

4 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 1/2 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl kokande vatten

Kokoskräm

225 g smör

4 dl florsocker

2 ägg

1 påse kokos (ca 200 g)

Garnering

200 g ljus choklad

1/2 msk olja

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen  20–25 min. Kokoskräm, Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna.

Förvara kakan i kylskåp.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elzana

    Jag har bakat de så många gånger eftersom de gjort succé här hemma och bland vännerna. Så gott men ändå lätt att göra. Kikar alltid in här efter goda recept 🙂 ikväll blir det något gott från din blogg med 😉 TACK!! Ps. Uppdatera mera 🙂

    1. Daniella

      Tack så jätte mycket 🙂 Vad kul att höra! Lycka till, blev också sugen på något gott nu!! Ska försöka! 🙂 stor kram 🙂

stats