Jag har tittat i recept favorit högen och plockat ut detta recept till er! Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!
Botten
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering
200 g ljus choklad
1/2 msk olja
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kokoskräm, Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna.
Förvara kakan i kylskåp.
Åååå så gott det ser ut! Ska spara receptet och baka den nästa gång vi får gäster 🙂
Jag har bakat de så många gånger eftersom de gjort succé här hemma och bland vännerna. Så gott men ändå lätt att göra. Kikar alltid in här efter goda recept 🙂 ikväll blir det något gott från din blogg med 😉 TACK!! Ps. Uppdatera mera 🙂
Tack så jätte mycket 🙂 Vad kul att höra! Lycka till, blev också sugen på något gott nu!! Ska försöka! 🙂 stor kram 🙂