BY ROSENGRIP

Cheesecake med Schweizernöt

Hur kan man inte annat än älska cheesecake? Så farligt gott! Denna vart mitt bidrag förra året till påskbordet hemma hos mamma.

IMG_1930

.

250 g choklad cookies eller digestive kex

(jag använde cookies denna gång)

80 g smör

.

300 g philadelphia

1.5 dl creme fraiche

1.5 dl grädde

2 ägg

0.5 dl socker

200 g marabou schweizernöt

jordgubbar & chokladägg till garnering

.

Sätt ugnen på 175°. Krossa kakorna till smulor med en mixer eller i en plastpåse med en kavel. Smält smöret och blanda med smulorna till en massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant och ställ i kylen medan du gör fyllningen. Smält chokladen. Vispa philadelphia, crème fraîche och socker. Blanda ner ett ägg i taget och rör till sist ner grädden. Rör ner chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter eller tills smeten har blivit fast. Låt svalna och ställ sedan i kylen i några timmar för bästa resultat.

IMG_1950

IMG_1913

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Daniella

      Flytande. Som du ser på bilden har min sjunkit ihop och det var för att jag stressade ut den. Grädda den i 30 min och stäng sedan av ugnen. Låt den ligga kvar i eftervärmen 20 min utan att öppna luckan en enda gång från det att du lägger in den. Då ska den inte sjunka ihop. Återkom gärna med resultatet. 🙂 har bakat en annan cheesecake idag som inte sjunkit ihop. 🙂 lycka till

stats