Hur kan man inte annat än älska cheesecake? Så farligt gott! Denna vart mitt bidrag förra året till påskbordet hemma hos mamma.
.
250 g choklad cookies eller digestive kex
(jag använde cookies denna gång)
80 g smör
.
300 g philadelphia
1.5 dl creme fraiche
1.5 dl grädde
2 ägg
0.5 dl socker
200 g marabou schweizernöt
jordgubbar & chokladägg till garnering
.
Sätt ugnen på 175°. Krossa kakorna till smulor med en mixer eller i en plastpåse med en kavel. Smält smöret och blanda med smulorna till en massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant och ställ i kylen medan du gör fyllningen. Smält chokladen. Vispa philadelphia, crème fraîche och socker. Blanda ner ett ägg i taget och rör till sist ner grädden. Rör ner chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter eller tills smeten har blivit fast. Låt svalna och ställ sedan i kylen i några timmar för bästa resultat.
ska grädden vara vispad eller flytande? 🙂
Flytande. Som du ser på bilden har min sjunkit ihop och det var för att jag stressade ut den. Grädda den i 30 min och stäng sedan av ugnen. Låt den ligga kvar i eftervärmen 20 min utan att öppna luckan en enda gång från det att du lägger in den. Då ska den inte sjunka ihop. Återkom gärna med resultatet. 🙂 har bakat en annan cheesecake idag som inte sjunkit ihop. 🙂 lycka till
åh, så fint!!
mmm det där såg farligt gott ut 🙂