Här kommer receptet på svägerskans mans födelsedags tårta som jag och min andra svägerska bakade. Den hade fyra fyllningar och var spacklad med en nötcreme innehållandes mascarpone och toppad med mörk choklad. Nöt och mascarpone krämen får ni inte recept på för den vart dålig i konsistensen. Det var tydligen lite annorlunda att jobba med mascarpone men man lär sig alltid något nytt.
Fyll bottnarna med fyllningarna och spackla med den krämen ni har valt (vår blir det inget recept på pg a konsistensen). Häll försiktigt över chokladen på mitten av tårtan och fortsätt hälla så lägger sig chokladen perfekt över kanterna. Vill man kan man göra mönster eller rätta till med en spackel. Låt stelna i kylen.
Jag älskar choklad tårtor! Den här var väldigt god och jag kunde knappt sluta äta den. Likaså var det med min födelsedagstårta som jag gjorde. Den var också väldigt god!
Fyllning 1, dulce de leche
1 burk kondenserad mjölk
Koka den kondenserade mjölken oöppnad och utan etiketten i 1.5 timme. Se till så att vattnet hela tiden täcker burken. Fyll på med vatten när du ser att det behövs. Låt svalna.
Fyllning 2, glasscreme
3 dl vaniljsås (färdig eller marsan)
3 dl vispad grädde
Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
Fyllning 3, choklad ganache
200 g choklad
1.5 dl vispgrädde
Värm grädden utan att koka och blanda ner chokladen (hackad). Rör om tills chokladen har smält och låt svalna.
Fyllning 4, dumlefluff
180 g dumle
3 dl grädde
Värm grädde i en kastrull utan att den kokar, ta bort från plattan och smält ner dumle. Kyl i kylskåp i minst 6 timmar eller över natten, går jätte bra att göra dagen innan.
Frosting
200 g mörk choklad
1-2 msk smör
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Blanda ner smör så att chokladen inte blir stenhård när den stelnar.
Jisses vad go den ser ut!:)
Trevlig helg!