BY ROSENGRIP

Chokladtårta med maltesers

En utav dem godaste tårtorna jag har smakat och att den dessutom är gjord utav mig är ännu bättre! Chokladbottnar fyllda med dulce de leche och glasscreme. Vilken kombo! Spacklad med mjölkchokladfrosting och dekorerad med maltesers.

Choklad bottnar

3 pkt maltesers

Fyllning 1, dulce de leche

1 burk kondenserad mjölk

Fyllning 2, glasscreme

3 dl vaniljsås (färdig eller marsan)

3 dl vispad grädde

Frosting

200 g mjölkchoklad

50 g smör

0.5 dl grädde

Koka den kondenserade mjölken oöppnad och utan etiketten i 1.5 timme. Se till så att vattnet hela tiden täcker burken. Fyll på med vatten när du ser att det behövs. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Smält chokladen med grädde och smör på låg värme. Rör om tills allt är smält. Täck en form med löstagbar kant med plastfolie och lägg ner en tårtbotten. Fyll med dulce de leche och lägg på en till botten. Fyll den med glasscreme och lägg över en till botten. Täck med plastfolie och låt den stå till sig i kylen. Gärna över natten men det är inte ett måste. Spackla tårtan med mjölkchokladfrosting och dekorera med maltesers. Jag säger det igen, vilken tårta!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hej! Den ser verkligen jätte god ut!
    Hur många chokladbottnar är det? Köper du dem färdiga eller bakar? Är bottnarna som en vanlig chokladkaka?

    1. Daniella

      Hej, den här var gjord på färdiga bottnar. Ett vanligt paket sådana. Ska man baka egna ska man använda sig utav lika dela. Dvs lika mycket socker, ägg, vetemjöl och sen ca 1 tsk bakpulver beroende på hur många och hur tjocka bottnar du ska ha. Googla kommer upp direkt. Hur man gör 🙂

stats