En utav dem godaste tårtorna jag har smakat och att den dessutom är gjord utav mig är ännu bättre! Chokladbottnar fyllda med dulce de leche och glasscreme. Vilken kombo! Spacklad med mjölkchokladfrosting och dekorerad med maltesers.
Choklad bottnar
3 pkt maltesers
Fyllning 1, dulce de leche
1 burk kondenserad mjölk
Fyllning 2, glasscreme
3 dl vaniljsås (färdig eller marsan)
3 dl vispad grädde
Frosting
200 g mjölkchoklad
50 g smör
0.5 dl grädde
Koka den kondenserade mjölken oöppnad och utan etiketten i 1.5 timme. Se till så att vattnet hela tiden täcker burken. Fyll på med vatten när du ser att det behövs. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Smält chokladen med grädde och smör på låg värme. Rör om tills allt är smält. Täck en form med löstagbar kant med plastfolie och lägg ner en tårtbotten. Fyll med dulce de leche och lägg på en till botten. Fyll den med glasscreme och lägg över en till botten. Täck med plastfolie och låt den stå till sig i kylen. Gärna över natten men det är inte ett måste. Spackla tårtan med mjölkchokladfrosting och dekorera med maltesers. Jag säger det igen, vilken tårta!
Hej! Den ser verkligen jätte god ut!
Hur många chokladbottnar är det? Köper du dem färdiga eller bakar? Är bottnarna som en vanlig chokladkaka?
Hej, den här var gjord på färdiga bottnar. Ett vanligt paket sådana. Ska man baka egna ska man använda sig utav lika dela. Dvs lika mycket socker, ägg, vetemjöl och sen ca 1 tsk bakpulver beroende på hur många och hur tjocka bottnar du ska ha. Googla kommer upp direkt. Hur man gör 🙂
Hej den ser jätte god ut!:) Jag undrar om du lägger hela maltesers som botten eller om du krossar de?
Hej jag dekorerade den bara med maltesers, hade inga i 🙂
Kram