Veckan som gick bjöd även på en Cookalong med Sveriges Mästerkock vinnaren Jennie Walldén. Vi var ett härligt gäng bloggare som delades in i tre lag. En förrätt, efterrätt och huvudrätt skulle tillagas alla innehållandes Kikkomans soja på något sätt.
Jätte spännande då det var asiatiskt tema och man inte lagar så mycket asiatisk hemma,
Vi fick en liten soyaprovning och jag vart chockad hur mycket det skilde åt i smak och lukt. Kikkoman var en klar vinnare !
Fint dukad i vårtema
Jennie berättade lite om framtagningsproscessen och skillnader
Sen satte vi igång
Jag var i förrättsgänget som hade i uppgift att laga Laxshishimi med ponzuemulsion, syrlig fänkålscrudité och rischips shishimi toragashi
Det lät verkligen avancerat men namnen lurades lite och vi fick ihop det väldigt bra !
När vi var färdiga skulle allt upp på 21 tallrikar och serveras. Vi hade en timme på oss att få ihop allt.
Jag hade jätte duktiga lagkamrater
Voilà ! Ponzuemulsionen som var en majonnäsbas som smaksattes med sojanerkok innehållandes soja, apelsin, ingefära och risvinäger var WOW! Något jag definitivt kommer göra om hemma till en laxrätt.
Topteam!
Huvudrättsgänget lagade Entrecote Gangnam Style
Marinaden bestod utav soja, sesamolja, päron och socker
Sojaaioli
Så gott !
Fantastisk mat och alla tillbehören ! Jag skulle kunna sitta ner en hel dag och bara äta !
Efterrättsgänget gjorde en Matchaglass med nashipäron med timutpeppar, sojakaramell, rostad vit choklad och svart sesam.
Matchapulver är ett grönt tepulver
Vilka smaker och vilken kväll, jag måste verkligen bli bättre på att laga lite mer asiatisk mat.