Mjölkchoklad pannacotta
3 dl grädde
1.5 gelatinblad
100 g mjölkchoklad
1 liten daim till dekoration
1 klick grädde till dekoration
Daim kladdkaka
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
100 g smält smör
2 st dubbeldaim (hackade)
Sätt ugnen på 175° och smält smöret. Blanda ägg, socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner smöret och hackad daim. Häll i en smord form och grädda i ca 30 minuter. Det gör inget om kakan är lite lös för den stelnar i kylskåpet. Låt stå i kylen i några timmar och med fördel över natten.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca fem minuter. Koka upp grädden och ta bort från plattan. Blanda ner chokladen och rör om tills den har smält. Rör ner gelatinbladet och rör tills den också har smält. Häll upp i formar och låt stelna i kylskåpet minst fyra timmar.
Vad glad jag blir att ni uppskattar mina recept 🙂 Kram på er!
ÄLSKAR dina recept!! Kommer du på alla själv ?