BY ROSENGRIP

Daimrutor

200 g smör

4 st ägg

5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1 nypa salt

1 dl kakao

6 st dubbeldaim

Smält smöret och hacka 3 st dubbeldaim. Vispa ägg och socker poröst. Blanda dem torra ingredienserna och blanda ner i det smälta smöret. Blanda sedan ner allt i äggen tillsammans med daimen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i ca 15 minuter. Hacka 3 st dubbeldaim och strö över kakan när den kommer ut ur ugnen så att allt smälter fint. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Det blev ca 30 bitar och alla bitar åts upp på festen, ett väldigt lyckat recept 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats