BY ROSENGRIP

Delicatobollar

Här kommer ett till utav mina absoluta favorit recept. Chokladbollar släng er i väggen!

100 g smör (rumsvarmt)

1,5 dl florsocker

2 msk starkt kaffe

50 g ljus choklad, smält

1,5 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

4 dl havregryn

100 g smält ljus choklad

Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor. Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas. Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad) i en skål i micron eller över vattenbad och häll sedan ner den i smeten. Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat. Ställ in i kylen en halvtimme. Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar. Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme. Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen. Avsluta med att rulla dem i kokos. Låt dem stelna i kyl en stund innan de äts.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnet

    Så himla god smet! 🙂 Krämig och fin, men blir lite träig av havregrynen. Nästan som sågspån. Tog fyra dl havregryn, men nästa gång blir det lite mindre. 🙂 Suveränt recept och enkelt!

  2. Nina

    Hej! Har precis testat det här receptet, men tyvärr hann chokladen stelna innan jag hann rulla alla chokladbollar i det före kokosen. 🙁 Använde mörk blockchoklad. Hur gör man för att hålla den i flytande form tills man är klar? 🙂

    Mvh Nina

    1. Daniella

      Du måste rulla direkt efter att du har doppat dem, dvs doppa och rulla i kokos en och en. Inte att du första doppar alla och sen rullar dem. Om du vill ha en lite mer rinnande choklad kan du droppa i lite rapsolja som är neutral i smaken eller lite kokosfett. Ifall chokladen stelnar i kastrullen är det bara att värma upp den lite men se bara till så att det inte blir för varmt. Choklad behöver inte så hög temperatur för att smälta.

      Hoppas du lyckas 🙂 Dem är juh så fruktansvärt goda!

  3. Zozo

    Åh det låter gott! Men jag hänger inte med skall 100 g chokladen smältas och hällas i smeten? Skall jag sen ta fram 100 g till för att doppa bollarna? Tack, kram

    1. Daniella

      Hej, ska skriva lite tydligare i receptet. Om du läser igen så ser du att det står 50 g smält choklad i mitten bland ingredienserna, den chokladen ska in i smeten. Chokladen längst ner bland ingredienserna dvs 100 g ska man rulla bollarna i. Det ska vara mellanrum där innan 100 g choklad men wordpress vill tydligen Inte att jag ska göra mellanslag där 🙂 hoppas det går bra, fråga gärna igen om du undrar ngt 🙂 lycka till !

stats