Här kommer receptet på den GODASTE fiskgratängen någonsin!
.
1 pkt räkor (med skal använde jag)
400 g torskfilé
1-2 morötter
8-10 potatisar
2 äggulor
2 msk smör (bregott)
0.5 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl fiskspad
1 dl turkisk yoghurt
1 dl finhackad färsk dill
lite pressad citron
olivolja, salt & peppar
frysta eller färska ärtor
färsk dill till garnering
Sätt ugnen på 200°. Skala räkorna och koka potatisen. Smörj en ugnsform med lite olivolja och lägg ner torsken. Salta och peppra. Riv morötterna och fördela över fisken. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Mosa potatisarna och blanda ner äggulor, smör, mjölk, salt och peppar. Ta ut fisken och häll av spadet i en kastrull, blir ca 1 dl. Tillsätt grädde och yoghurt. Låt koka upp och tillsätt dill, lite pressad citron, salt och peppar. l Låt puttra någon minut på svag värme. Spritsa under tiden potatismoset runt fisken. Blanda ner räkorna och häll över såsen. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills moset har fått en fin färg. Servera med ångkokta ärtor och garnera med lite färsk dill. Så himla gott och ännu godare dagen efter när smakerna har gått in i varandra. Inga ämnen och inga tillsatser.
Men åh va gott det lät, tack för receptet!
Mmm va gott. Ska göra den snart. Stort tack för tipset 🙂
Ska definitivt testa det här receptet 🙂
Det tycker jag :):) den vart jätte god! Du kommer älska den om du älskar fiskgratäng 🙂