Fiskpinnar
Torskfilé
mjöl
2 uppvispade ägg
ströbröd
salt & peppar
Mos
potatis
smör
mjölk
salt
Sås
1 dl creme fraiché
1 dl majonnäs
rivet och finhackat citronskal från en halv citron
några droppar citronsaft
salt & peppar
Blanda majonnäs, creme fraiché och cironskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt stå i kylen medan resten av maten tillagas. Koka potatisen mjuk och mosa med en potatispress eller the old fashion way med en gaffel. Blanda ner önskad mängd smör och rör om tills smöret har smält. Tillsätt önskad mängd mjölk och smaka av med salt. Skär torsken i medelstora strimlor och krydda med salt och peppar. Panera först i mjöl sen i äggvispet och slutligen i ströbröd. Stek i smör på medelhögvärme. Smakar exakt som köpe fiskpinnar men skillnaden är att hemlagat är så mycket nyttigare och bättre.
Va gott det låter! Det här ska jag testa i helgen!
Det var super! 🙂