BY ROSENGRIP

Fiskpinnar med potatismos & citronsås

Fiskpinnar

Torskfilé

mjöl

2 uppvispade ägg

ströbröd

salt & peppar

Mos

potatis

smör

mjölk

salt

Sås

1 dl creme fraiché

1 dl majonnäs

rivet och finhackat citronskal från en halv citron

några droppar citronsaft

salt & peppar

Blanda majonnäs, creme fraiché och cironskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt stå i kylen medan resten av maten tillagas. Koka potatisen mjuk och mosa med en potatispress eller the old fashion way med en gaffel. Blanda ner önskad mängd smör och rör om tills smöret har smält. Tillsätt önskad mängd mjölk och smaka av med salt. Skär torsken i medelstora strimlor och krydda med salt och peppar. Panera först i mjöl sen i äggvispet och slutligen i ströbröd. Stek i smör på medelhögvärme. Smakar exakt som köpe fiskpinnar men skillnaden är att hemlagat är så mycket nyttigare och bättre.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats