BY ROSENGRIP

Frusen vitchoklad cheesecake

Här kommer receptet på Cheesecaken från Babyshowern som gjorde succé. Tummen upp för efterrätter som går att förbereda dagen innan

.

Botten

200 g digestivekex

100 g smör

Fyllning

200 g vit choklad

2 äggulor

400 g philadelphia

3 dl vispgrädde

2 äggvitor

färska bär

.

Sätt ugnen på 200°. Krossa kexen och rör ner smör. Lägg plastfolie i en form med löstagbar kant och tryck ut kex massan i den (även upp på kanterna). Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt svalna. Smält chokladen och låt svalna lite. Rör ner äggulorna. Rör ner philadelphian och vispa snabbt till en jämn smet. Vispa äggvitor och grädde styva var för sig. Vänd ner i chokladsmeten och häll i formen. Låt stå i kylen över natten och ta sedan ut 10 minuter innan servering. Garnera med färska bär.

Mitt nya tårtfat kommer från Åhléns, älskar den!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Daniella

      För att lättare kunna flytta ut kakan från formen. Det är bara att dra bort den när kakan är frusen 🙂

stats