Den ABSOLUTA favoriten och den GODASTE Ceasarsalladen någonsin!
.
kycklingfilé
bacon
riven parmesan
romansallad
cocktailtomater
olja till stekning
dressing
3 dl rapsolja
2 äggulor
3 sardeller
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 st pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
salt & peppar
krutonger
3 skivor vitt bröd
smör till stekning
salt & peppar
.
Mixa äggulor, sardeller, senap, vitvinsvinäger och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle medan du mixar. Häll sakta ner oljan och mixa hela tiden. Blanda ner parmesan när dressingen har blivit tjock och mixa. Smaka av med salt & peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om du vill ha rinnigare konsistens. Ställ dressingen i kylen.
Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna brödet. Stek krutongerna i smör tills dom har fått en gyllene färg. Krydda med salt & peppar.
Skär kycklingen i mitten på sidan så att bitarna blir tunnare och stek dom. Krydda med salt & peppar. Stek bacon knaperstekt. Hacka romansalladen och lägg den i en skål. Häll ner önskad mängd dressing och rör om ordentligt. Lägg på en tallrik och strö över parmesan och krutonger. Lägg på några cocktailtomater, kycklingen och bacon