BY ROSENGRIP

Godaste sockerkakan

20-30 malda sötmandlar

6-8 droppar bittermandel arom

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1½ vaniljsocker

125-150 g smält smör

1 ägg

1½ dl mjölk

Smält smöret och låt det kallna. Rör ihop socker, vetemjöl. bakpulver, vaniljsocker. Tillsätt mandlarna och  aromen. Blanda smör, ägg och mjölk i en annan bunke och rör sedan ner i vetemjölsblandningen. Smörj och bröa en form. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175° i ca 50 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats