BY ROSENGRIP

Hel Gräddstekt Ekologisk Reko-kyckling med kantareller

Gårdagens bud från Reko kom alldeles i rätt tid och jag ställde mig i köket direkt för jag vart så nyfiken på att laga mat i lergrytan. Jag har nämligen aldrig gjort det förut.

IMG_7438

hur fint var inte det här?

IMG_7480

skogens guld, älskar kantareller

IMG_7484

sockerärtor

IMG_7496

mynta och ärtskott skymtar du

IMG_7497 IMG_7498

Reko kyckling det är reko det! Ekologisk och KRAV-märkt.

IMG_7512

så himla välbehövligt för en mattok som mig

IMG_7514 IMG_7522

Nu till själva receptet som medföljde

.

600 g kantareller

1 Reko ekologisk och KRAV-märkt kyckling, ca 1,9 kg

8 dl grädde

4 dl mjölk

30 sockerärtor

1 paket ärtskott

5 myntakvistar

2 schalottenlök, finhackad

6 msk olivolja

1-2 citroner

matolja till stekning

maizena för redning

salt & svartpeppar

.

Putsa kycklingen och bind upp låren, salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingen hel i en stekpanna med lite matolja. Lägg i lergrytan. Putsa 200g kantareller och stek stek hastigt med lite finhackad lök. Fördela runt kycklingen. Slå grädden över kycklingen och baka i ugn på 185°C tills kycklingen är 70°C vid lårbenet eller ca 1 1/2 timme. Ta ut lergrytan och häll av kantarellsåsen i en kastrull. Späd med mjölk (jag hällde av lite grädde då jag tyckte det var för mycket) och red med maizenan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar (jag hade även i 2 msk kantarellfond). Skiva resten utav kantarellerna eller hälften utav dom beroende på hur mycket sallad man vill göra. Jag gjorde en liten variant. Blanda med finstrimlade sockerärtor, mynta, finskurna ärtskott, finhackad schalottenlök, citronskal, -juice och olivolja. Halvera allt för en liten sallad. Smaka av med salt och peppar.

Skär/klipp upp kycklingen i bitar och servera med kantarellsås och den råmarinerade salladen. Vi hade även kokt potatis till.

IMG_7566

Recept; Paul Svensson

IMG_7599 IMG_7632 IMG_7600 IMG_7714

Kycklingen vart helt perfekt! Alla i hushållet gav rätten alla tummar upp! Jag och Adam tryckte i oss det som blev kvar till lunch.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats