BY ROSENGRIP

Italiensk paj med pesto 

IMG_2675 IMG_2696

Pesto

1 basilika kruka

1 st vitlöksklyfta

2 dl olivolja

100 g parmesan

50 g pinjenötter

salt

.

Rosta pinjenötterna och mixa eller stöt dem tillsammans med basilika bladen. Blanda ner hälften utav oljan och vitlöken. Riv parmesan osten och blanda ner den. Tillsätt resterande oljan och krydda. Mixa eller stöt ordentligt tills allt är malet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt. Var inte rädd för att salta. 

IMG_2711

.

Pajskal

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

.

Tärna smöret och blanda med vetemjöl. Blanda ner vatten och forma till en smidig deg. Tryck ut i en pajform och nagga botten. Ställt kallt (30 min) medan du gör fyllningen. 

IMG_2704

.

10 st cocktailtomater

95 g urkärnade kalamataoliver

120 g parmaskinka, valfri chark

1 dl hackad purjolök

3 st ägg

3 dl riven parmesan

2 dl mjölk

1 dl grädde

1 tsk salt

3 msk pesto

 pinjenötter, pesto, chark och basilika till garnering 

.

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna, skär charken i bitar och blanda med oliver och purjolöken i en bunke. Blanda ägg, parmesan, grädde, mjölk, salt och pesto i en annan bunke. Häll en tredjedel utav äggsmeten i skalet och fördela sedan fyllningen jämt. Häll över resten av äggsmeten i pajskalet och ställ in i ugnen ca 30-35 minuter tills pajen har ”stannat”. Garnera med pinjenötter, chark, basilika och pestoklickar. 

IMG_2722 IMG_2724 IMG_2730

Älskar när jag lyckas med egenkomponerade recept ! 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats