Här kommer det efterlängtade receptet på den krämiga Kantarellpajen
.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125 g smör
2 msk kallt vatten
.
Fyllning
1 liter kantareller
smör
1 gul lök
2 msk färsk hackad persilja
3 ägg
1 pkt philadelphia vitlök och örter
150 g riven smakrik ost
salt & svartpeppar
.
Skär smöret i bitar och blanda med mjölet och saltet till en smulig massa. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär svampen i bitar. Låt den ”svettas” i en stekpanna dvs stek den i en torr stekpanna tills all vätska är borta. Finhacka lök och blanda ner tillsammans med en stor klick smör. Fräs några minuter. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och philadelphia. Blanda ner osten och svampen. Häll fyllningen i pajskalet och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.
Mitt absoluta favorit recept !
.
Jag ligger efter med alla recept som ska upp på bloggen men jag ska försöka beta av allt så snabbt som möjligt!
Ser supergod ut!