Här kommer ännu ett recept med kantareller. Att kombinera kantareller och bacon är en riktig hit! Ni måste prova!
.
250 g färsk pasta
200 g kantareller
125 g bacon
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
.
Koka och salta pastan. Hacka lök och vitlök. Skär baconet i bitar. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills all vätska har försvunnit. Ha i en klick smör i stekpannan och blanda ner lök, vitlök och bacon. Stek tills löken är mjuk. Blanda ner grädde och crème fraîche. Låt puttra en stund och smaka av med salt & peppar.
Svamp släpper mycket vätska när den steks men om man torr steker den först så avdunstar all vätska
i med en klick smör och fortsätt stek tills allt har fått en fin färg och löken är mjuk
Voila 🙂