Kladdkakemuffins Ca 10-12 muffins
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör
Nutella (rumstempererad)
3 dl grädde
80 g valfritt gelé godis
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och låt det kallna lite. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner i äggsmeten. Blanda ordentligt och undvik att vispa för mycket. Tillsätt det smälta smöret och blanda ordentligt utan att vispa för mycket. Klicka/häll ut smeten i formarna, fyll till precis hälften eller lite mer än hälften.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna och fyll gropen sedan med rumstempererad nutella.
Värm grädden utan att den kokar (får inte koka) smält godiset på svag värme i grädden och låt sedan blandningen bli kall över natten. Går att kyla i några timmar men blir bäst om den får stå i kylen över natten. Vispa sedan upp försiktigt och tillsätt lite grädde om frostingen känns för tjock.
Jag gjorde fyra olika frostingar så att det blev olika färger. Använde mig utav godisar i dem färgerna som jag ville ha frostingen i och förstärkte dem med pyttelite hushållsfärg. Den lila färgen fick jag genom att blanda blå och röd hushållsfärg. Jag dubblade cupcakes receptet och fick ca 28 cupcakes och till dem gick det åt en hel burk Nutella.
Såg jätte gott ut. Jag är kass på att baka men ska absolut försöka mig på detta recept. Vad kan man ha för godis, vanligt lösvikt plock godis? Eller ska de vara hårda typ karameller?
Ja det tycker jag att du ska göra, läs igenom receptet innan. Ganska skönt att man kan baka och göra frosting dagen innan. Cupcakesen blir godare om den får stå i kylen en natt.
Du kan använda de flesta gelé och skumgummi godisarna (vilket godis som helst). Det ska vara gelatin i godisarna för det är det som gör att det stelnar.
Kram, lycka till!